Skolevalg på Amagerskolen

Hvem er vi?

Vi er en folkeskole med ca. 458 elever fordelt i en almen del fra 0.-9. klasse, en specialafdeling fra 0.-10. klasse, vores Ude-SFO og klubben In Between til alle børn i Skjern Kommune.

Vi er en udviklings- og læringsorienteret skole, som vægter en anerkendende og ressourceorienteret kommunikation. Glæde, leg og læring går hånd i hånd på vores skole, hvor vi grundet vores tilknytning til DGI og Skjern Håndbold vægter bevægelse højt. Glade børn har lyst til at lære!

Vores skolehverdag er præget af mange forskellige måder at lære på. Cooperative learning, aldersintegrerede dage, emneuger og fagdage, lejrskoler, samt besøg udefra og besøg ud af huset skaber variation og motivation.

Vi udfordrer det enkelte barn på hver sit niveau og skaber en stemning, som hilser alle såvel store som små velkommen på skolen.

Skolernes Skakdag på AMAGERSKOLEN!

Fredag den 6. februar kl. 8-12 er Amagerskolen med i Skolernes Skakdag sammen med 200 andre skoler landet over. Det bliver en dag i hjernegymnastikkens tegn, hvor der dystes på tanker og idéer under mottoet: ”Det skal være sjovt at blive klogere!”.

Nyhed billede
På Amagerskolen sætter ca. 135 elever fra skolens overbygning sig til skakbrætterne for at dyste på tanker og idéer. Dagen starter med en kort introduktion til skakspillet, inden eleverne lærer de forskellige skakbrikker at kende og senere spiller den sociale skakform ’actionskak’. I ’actionskak’ skal der både tænkes hurtigt og byttes plads, når gamemasteren – som er en af skolens lærere – råber action!

Skolen deltager i Skolernes Skakdag, fordi vi ser, at eleverne her kan samarbejde på nye måder og lære nye sider af sig selv og hinanden at kende. Skolernes Skakdag er inklusion i børnehøjde på en dag, hvor det skal være sjovt at blive klogere.

Jens Erik Vognsen, skaklærer og ansvarlig for Skolernes Skakdag på Amagerskolen:

- Vi glæder os til en spændende dag med masser af leg, læring og skoleskak. Det passer perfekt ind i den nye skole og den nye understøttende undervisning.

Skolernes Skakdag arrangeres af skolen i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Skolemælk, Politiken, Spar Nord Fonden og Børnenes Hovedstad, Billund.

For tv-klip, billeder og info om alle deltagende skoler via Skolernesskakdag.dk.